Natuur


De zee en het strand

De afstand tot de eerste stranden aan de baai van St. Tropez is goed 4 km. (parkeerplaats voor het strand, buiten july en augustus is er de mogelijkheid hier tot op het strand te rijden) De mondaine en de grotere stranden met een keur aan strandrestaurants liggen verderop aan de baai van Ramatuelle/St. Tropez, die vanaf de villa binnendoor (via Gassin) ook in het hoofdseizoen vlot fillevrij zijn te bereiken. (overdekt parkeren 4 euro per dag, wij kunnen een strandje geknipt voor u aanbevelen) Villa Tropezienne heeft een goede band met een rondvaartjacht die afvaart vanuit de havenkom in St Tropez (Le Brigantain). Vanuit de ruim opgezette haven Les Marines de Cogolin (10 min. van de villa, er is daar veel parkeerruimte) kunt u een onvergetelijke tocht maken naar de eilanden (Ile de Levant, Port Gros en Porquerolles) Op Porquerolles is het goed fietsen (te huur) Port Gros is een wandelnatuurgebied met een idyllische natuurlijke haven en idem strandjes. Ook onder water is het beschermd natuurgebied, waar kan worden gedoken en gesnorkeld. (vele murenen en grote baarsen) Er is een vrij toegangkelijk informatiecentrum. Ile de Levant is een naturisteneiland. In het dorpje zijn vele afdakjes opgetrokken van aangespoeld hout.

De bergen

Villa Tropezienne ligt op het hoogste punt aan de route departementale (D44) tussen de kustweg en het dorpje Le Plan de la Tour, dat gewoon zichzelf is gebleven. Rondom de villa is beschermd natuurgebied, u kijkt op de bergen zoals ze er sinds de schepping uitzien, nauwelijks bebouwing. Er zijn nog vele andere bergdorpjes hier te ontdekken en wandelingen/fietstochten te maken gelijk vanuit de villa op paden met een adembenemend uitzicht op de beroemde baai van St Tropez. In het najaar is er een keur aan eetbare paddestoelen (m.n. Coulemelles, Girolles, Rougets, Ceps, Eekhoorntjesbrood) en het hele jaar door vele kruiden, ook in het park rondom de villa. (wij kunnen u uitleggen welke dagelijks in uw keuken kunnen worden gebruikt, voor het slapen enz..) Met de fiets bent u afdalend heel snel aan de kust of in Le Plan de la Tour. Terug is er een flinke stijging van 200 meter over 4 km. Er is een mogelijkheid aan de kustweg te parkeren en vandaar over het aparte fietspad die de baai volgt naar bijvoorbeeld St. Tropez of Ste Maxime te fietsen. Ook naar Plage du Salin door het achterland van St Tropez, langs het huis van Brigitte Bardot, is een vlakke route.

Via het poortje is er direkt toegang tot het kruiden- en paddestoelen bos (Massif des Maures) en het oude geitenpad dat naar de zee leidt. (kilometers wandel- en fietspaden met zeezicht, de toegang hiertoe is gelijk naast de villa).

© Copyright 2021 Villa Tropezienne